Instructiuni de instalare pentru piscina polipropilenă! Instalați singur piscina Dumneavoastră! Instalarea piscinelor noastre nu e doar simplă dar și rapidă!
Prezenta descriere servește drept indrumar pentru instalarea Piscinei din plastic de polipropilena. În câteva cazuri speciale - cum ar fi nivelul ridicat de apa freatica - instalarea poate diferi față de modalitățile uzuale de instalare! În asemenea cazuri solicitați ajutorul nostru, deoarece nu putem oferi garanție pentru daunele apărute în urma unei instalări necorespunzătoare.
Instalarea piscinelor cu forma rectangulară
Piscinele noastre normale se vor instala de fiecare dată îngropate, adică nu sunt autoportante. Piscinele pot ieși peste suprafață într-o măsură minimă (max. 30 cm) dar la ieșiri mai pronunțate va fi nevoie de construirea unui parapet. În cazul in care doriți ca marginea piscinei să·fie deasupra pământului să vă consultați cu noi pentru informațiile exacte! Planul superior al piscinei nu se poate situa sub nivelul terenului!
Garanția este valabilă și în cazul instalării in regie proprie!
În cele ce urmeaza o să vă ghidăm punctual prin etapele instalării:
- Primul pas îl constituie săparea gropii de lucru. Să acordați atenție lungimii și lățimii gropii care trebuie să fie mai mare cu 20 cm față de dimensiunile exterioare ale piscinei alese de Dumneavoastra (chiar și în cazul cofrării pe tot perimetrul). Vă rugăm să fiți atenți ca în groapa, între suprafața piscinei și căminul echipamentelor să existe comunicare.
Conform desenelor tehnice de la finalul documentului adâncimea gropii trebuie sa fie cu 22 cm mai mare decât adâncimea corpului piscinei, și să acordați atenție deosebită realizării locului căminului. Căminele fabricate de noi pentru echipamentele auxiliare au o adâncime unitară de 95 cm, astfel ca și în cazul unei piscine cu adâncimea de 1,2 m sau 1,5 m căminul va ieși peste suprafață cu 5 cm (protecție împotriva apelor meteorice). La stabilirea adancimii gropii de lucru se va avea în vedere de fiecare dată specificul locului, nivelul final al finisajelor (cota va fi nivelul superior a terenului finisat).
În condițiile în care ați comandat un produs cu contracurent ve-ti avea nevoie de doua cămine, așadar cu ocazia lucrărilor de formare sa acordati atenție acestui aspect, formați locul pentru doua cămine alăturate (cele două gropi de cămine pot comunica).În cazul în care la o piscina cu lungimea de 8 metri ați comandat și accesoriu de hidromasaj veți avea la fel nevoie de doua cămine!
- Pasul urmator săpării gropii de lucru este realizarea fundației, unde primul strat va fi un pat uniform de pietriș în grosime de 5 cm. Peste aceasta vom turna o placă de beton armat cu grosimea de 15 cm. După uscarea betonului (6 — 10 zile) vom aplica ca strat superior plăci izolatoare din polistiren extrudat de 2 cm, pe toată suprafața fundației. Sub cămin este de ajuns turnarea unei plăci de beton armat de15 Materialele specificate, folosite pentru realizarea fundației se pot procura cu ușurința de la orice depozit de materiale de construcții.
- După realizarea lucrărilor fundației vom amplasa piscina în groapa de lucru. Această lucrare se poate realiza și În funcție de dimensiunile piscinei este nevoie de 4-8 persoane pentru a putea manipula și introduce cu ușurință piscina în groapă. În cazul în care nu există posibilitatea manipulării piscinei în grădină va fi nevoie de o macara, dar în 90% dintre cazuri nu este nevoie. Dacă totuși ați avea nevoie de macara să solicitați ajutorul nostru, putem să recomandăm un macaragiu, în primul rând din județul Bihor!
Masa corpurilor de piscină cu formă retangulară:
- 5 X2,5 cca. l8o kg
- 6 x 3 = cca. 250 kg
- 8 x 3 = 35o kg
- Masa uzuală a caminului - 9o kg
După amplasarea și aranjarea corpului piscinei între niverurile de consolidare a corpului piscinei vom introduce placile de polistiren extrudat de 2 cm grosime sau de polistiren expandat de 4 cm grosime, ce servesc izolarea, apoi umplem piscina cu apă la nivelul aproximativ de 3o cm.
Pentru umplere nu este nevoie de instalarea unui branșament de apă în vecinătatea piscinei, acest lucru putând fi realizat de la distanță cu ajutorul unui furtun! După ce am realizat acest pas urmează pasul final: reumplerea gropii de lucru.
- Reumplerea gropii de lucru se va realiza în mod uniform, în mai multe etape astfel ca nivelul apei din piscina sa fie tot timpul cu cca. 10 cm peste nivelul materialului de reumplere. Materialul de umplere va fi beton semiumed care va susține în condiții de maximă siguranță lateralele piscinei chiar și în condiții de apă freatică ridicată. Reumplerea treptată asigură păstrarea formei inițiale ale piscinei. Spațiul dintre peretele gropii de lucru și peretele corpului piscinei se va umple jur — împrejur, compactând ușor, cu atenție sporită pentru a nu împinge peretele piscinei. În cazul în care totuși am apăsat peretele piscinei nu e nici un motiv de panică, scoatem din materialul de umplere putând astfel corecta deformările apărute. Progresăm treptat cu reumplerea fiind atenți ca nivelul apei să fie tot timpul cu 10 cm peste nivelul reumplerii. Repetăm acest lucru până ce am umplut tot spațiul din jurul corpului piscinei. Nivelul umplerii trebuie să ajungă la trei sferturi din înălțimea skimmerului. Când am terminat cu reumplerea lăsăm betonul semiumed la uscat timp de cel puțin jumătate de zi: nu vom păși pe beton și nu-l vom mai compacta cu apă, îndeosebi în zona căminului. Piscina poate fi folosită odată ce betonul este uscat!
Desenele tehnice pentru realizarea gropii de lucru a piscinei și traducerea acestora:
Medencetest = corpul piscinei
Már nem értékesítjük = nu se mai comercializaeză
Schița de secțiune a gropii de lucru pentru piscina din cărămidă cu adâncimea de 120cm
Visszatöltendő anyag = material de umplere
Talaj = sol
Sóderágy = pat de pietriș / sort
Vasbeton = beton armat
2 cm XPS szigetelés = izolație cu polistirenextrudat de 2cm
Schița de secțiune a gropii de lucru pentru piscina din cărămidă cu adâncimea de 150cm
Visszatöltendő anyag = material de umplere
Talaj = sol
Sóderágy = pat de pietriș / sort
Vasbeton = beton armat
2 cm XPS szigetelés = izolație cu polistirenextrudat de 2cm
Instrucțiuni de instalare pentru piscina polipropilenă! Instalați singur piscina dumneavoastră! Instalarea piscinelor noastre nu e doar simplă, dar și rapidă!
Prezenta descriere servește drept îndrumar pentru instalarea Piscinei din plastic de polipropilenă.
În câteva cazuri speciale — cum ar fi nivelul ridicat de apă freatică — instalarea poate diferi față de modalitățile uzuale de instalare! În asemenea cazuri solicitați ajutorul nostru, deoarece nu putem oferi garanție pentru daunele apărute în urma unei instalări necorespunzătoare.
Instalarea piscinelor cu formă circulară
Din cauza formei circulare presiunea apei este distribuită în mod uniform, motiv pentru care acest tip de piscină poate fi instalată atât suprateran cât și îngropat. Nu necesită turnarea de beton pe laterale și nici armare specială, astfel că instalarea în regie proprie poate fi realizată foarte simplu, iar în ceea ce privește forma ei, piscina este foarte solidă.
- În condițiile în care nu doriți instalarea îngropată a piscinei să o așezați pe o suprafață plană, iar între corpul piscinei și suprafață să așezați plăci de polistiren extrudat sau expandat cu grosime de 2 cm.
- Dacă doriți instalarea îngropată a piscinei rotunde veți proceda conform celor 4 puncte de mai jos:
- Primul pas este săparea gropii de lucru. La piscinele mai mici de formă circulară acest lucru se poate realiza chiar și manual, dar se poate apela și la utilaje de lucru. Groapa săpată să aibă formă rectangulară. E important ca diametrul gropii pe fiecare latură să fie mai mare cu 25 cm ca diametrul piscinei. Piscinele rotunde cu diametrul de 4,5 m le realizăm cu instalare Ia fața locului, în acest caz groapa de lucru trebuie să fie cu 50 cm mai late față de diametrul piscinei. Pe o latură a gropii de lucru se va realiza o groapă mai mică de formă pătrată pentru cazul în care se solicită și echipamentul de filtrare. E foarte important ca groapa de lucru a piscinei și groapa căminului echipamentului de filtrare să comunice (vezi desenele de mai jos). În ceea ce privește adâncimea gropii: în cazul piscinelor circulare mai mici groapa să depășească în adâncime cu 10 cm, iar la piscinele cu diametrul de 4,5m cu 22 cm adâncimea proprie a piscinei. Căminul pentru echipamente va avea o înălțime de 95 cm așadar groapa căminului trebuie să aibă o adâncime de 100cm. În acest fel doar 5 cm din cămin o să iasă peste suprafață, ceea ce previne scurgerea apelor meteorice în cămin.
Nivelul superior al piscinei nu se poate situa sub nivelul solului! Desenele tehnice necesare regăsiți la finalul instrucțiunilor!
În condițiile în care ați comandat un produs cu contracurent sau cu hidromasaj veți avea nevoie de două cămine, așadar cu ocazia lucrărilor de formare să acordați atenție acestui aspect, formați locul pentru două cămine alăturate (cele două gropi de cămine pot comunica).
- După ce groapa de lucru este gata urmează realizarea fundației.
Ca un prim strat se va folosi un strat de sort cu granulație de 11-22 mm, cu grosimea de 8 cm, ușor compactat peste care se vor amplasa plăci de polistiren extrudat de 2 cm. La fel procedăm și la groapa căminului.
Dacă instalați o piscină cu diametrul de 4,5 m patul de sort va avea grosimea de 5 cm, peste care vine un strat de beton armat cu grosimea de 15 cm. Acest pas va fi urmată de aplicarea plăcilor de polistiren extrudat de 2 cm grosime, nu este nevoie de lipirea între ele a plăcilor. Sub cămin este suficientă aplicarea unui strat de sort de 8 cm grosime cu plăci de polistiren extrudat de 2 cm, nu este nevoie de betonarea bazei căminului. Materialele specificate, folosite pentru realizarea fundației se pot procura cu ușurință de la orice depozit de materiale de construcții.
- Când groapa de lucru și fundația sunt gata poate urma amplasarea piscinei în groapă. În funcție de diametrul piscinei acest lucru se va realiza cu ajutorul a 2-4 persoane, chiar și manual, la piscinele circulare fiind nevoie de macara doar în cazuri excepționale. Piscina rotundă, din cauza dimensiunii și masei sale mai reduse poate fi manipulat cu ușurință și în poziție ridicată dar este interzisă rotirea ei pe laterale!
După amplasarea piscinei tot ce rămâne este umplerea acesteia cu apă. Pentru umplere nu este nevoie de instalarea unui branșament de apă în vecinătatea piscinei, acest lucru putând fi realizat de la distanță cu ajutorul unui furtun!
Dacă ați comandat echipament auxiliar instalația electrică a acestuia ce vine amplasată în interiorul căminului am realizat deja din fabrică. Veți avea nevoie de un electrician pentru legarea directă după amplasarea piscinei și înaintea umplerii gropii de lucru.
- Ca ultim pas poate urma umplerea cu apă a piscinei și umplerea gropii de lucru, la care vom înfășura piscina în 2-3 straturi de folie de geotextil— în cazul în care dorim izolare vom acoperi total mantaua piscinei cu folia. În final vom umple spațiul dintre peretele gropii și peretele piscinei, cu compactare minimă, având grijă să nu apăsăm peretele piscinei. În cazul în care totuși am apăsat peretele piscinei nu e nici un motiv de panică, scoatem din materialul de umplere putând astfel corecta deformările apărute.În cazul căminului echipamentelor auxiliare să nu tasăm prea tare materialul de umplere deoarece căminul nu conține apă care să confere acesteia o rezistență așadar pereții căminului se vor îndoi către interior mult mai ușor.
Materialul de umplere poate fi piatră spartă sau sort cu granulație de 11-22 mm dar și pământul scos din groapă dacă acesta nu este prea nisipos. Betonul semiumed se va folosi numai Ia piscinele cu diametrul de 4,5 metri!
Desenele tehnice pentru realizarea gropii de lucru a piscinei
(Desenele tehnice se referă la o instalare normală! Dacă ați solicitat și instalarea vă rugăm să vă consultați cu noi în privința gropii de lucru!)